A pikáns őzgerinc falatok receptje egy nagyon érdekes verzió, amely a mexikói ízeket varázsolja az asztalunkra kissé ázsiai beütéssel. Ráadásul egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 ek zöldcitromlé (friss)
- 1 ek szójaszósz
- 2 tk chipotle paszta
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk chilipor
- 1.5 tk fűszerpaprika
- 1.5 tk őrölt római kömény
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 45 dkg őzgerinc hús
- 3-4 ek étkezési keményítő, kukorica liszt vagy csicseriborsó (gram) liszt
- Olaj sütéshez
Elkészítés
- A húst másfél centis szeletekre vagy csíkokra felszeleteljük.
- A hozzávalókat a liszt kivételével elkeverjük, a hús szeleteket ebben 30 percig marináljuk.
- Egy kisebb zacskóba töltjük a lisztet-keményítőt. A hússzeleteket lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, a zacskóba tesszük, majd összerázzuk úgy, hogy a liszt alaposan befedje a húst.
- Forró, bő olajban mindkét oldalon 2 percig átsütjük.
Tippek
- Tálaljuk tortilla lapba tekerve vagy mexikói párolt rizzsel. Salátaként ajánljuk a mexikói cézár saláta vagy salsa receptünket.
- Chipotle paszta a legtöbb deliben kapható – helyettesíthető adobo szószban eltett 1 darab chipotle chili-vel is (felaprítva). Ez is delikben kapható.
- Ha nem kedveljük az erős ételeket, hagyjuk ki a chiliport, így csupán kellemesen pikáns lesz.
- A pikáns őzgerinc egy különleges ínyencség, ideális partikra, vendégváró alkalmakra.
Kapcsolatos cikkek
- Mexikói receptek
- Vadételek
Zest.hu