A pikáns ízek és a hamburger kedvelőinek ajánljuk a mexikói hamburger receptjét. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és a szokásosnál különlegesebb is..
Hozzávalók
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 kis vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1-2 ek mexikói Chipotle paszta
- 0.5 tk őrölt római kömény
- 0.5 kg sovány marha darálthús
- 1 közepes tojás (kissé felvert)
- 1 kis maréknyi petrezselyem zöld levél, aprítva
Elkészítés
- A hagymát nagyon pici darabokra felaprítjuk, majd forró olajban megpuhítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a chipotle pasztát és római köményt, 1-2 percig sütjük. Lehúzzuk a tűzhelyről, hűlni hagyjuk.
- Egy keverő tálba tesszük a húst, tojást, petrezselyem zöldet és a langyosra hűlt hagymás mártást. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk. Sütésig pihentetjük.
- A grill sütőt vagy grill serpenyőt bekapcsoljuk, a hús masszából 6 hamburgert formálunk.
- Forró sütőn mindkét oldalon kb 8-10 percig sütjük.
Tippek
- Tálaljuk konyhakész tortilla lepénybe csomagolva, vagy 2 házilag készített tortilla között.
- A burger-re tegyünk salsa salátát és quacamole-t vagy csupán avokadó szeleteket.
- A chipotle paszta Culinárisban kapható, vagy házilag is elkészíthető.
- Ha a csípős ízeket kedveljük, akkor 2 ek pasztát tegyünk a masszába.1 evőkanálnyi csupán pikáns, még nem is csípős.
- A mexikói hamburger egy nagyon érdekes és pikáns verzió, remek vendégváró alkalmakra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu