Ez a marokkói grillezett csirkecomb egy szuper recept nyári grillpartikra. Tálaljuk kuszkusszal vagy kenyérlepénnyel és salátával. Ez a verzió nem csípős, így gyerekek is megeszik, de le lehet cserélni a paprikát cayenne-re vagy egyéb chilli-re, teljesen vagy fele-fele arányban.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- Fél citrom leve
- 2 teáskanál (lehetőleg füstölt) fűszerpaprika
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1 fokhagyma, préselve
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- só, bors
- 7-8 csirke comb (körülbelül 800 g) – lehet alsó, felső vagy vegyes
Elkészítés
- Összekeverjük a páchoz szükséges összetevőket.
- A csirkecombokat egy zacskóba tesszük és leöntjük a keverékkel. Összerázzuk, és zacskón keresztül jól bedörzsöljük a combokat.
- Legalább fél órán át pihentetjük, de jobb hosszabb ideig, akár egy éjszakán át is lehet.
- Előmelegítjük a BBQ- vagy grillsütőt, és parázs felett vagy alacsony hőfokon szép barnára sütjük. Fontos, hogy a hús rendesen átsüljön – és ne legyen kormos!
- Találhatjuk melegen vagy kihűlve is.
Ajánlott köretek:
- Marokkói zöldsaláta
- Marokkói kuszkusz
- Marokkói pikáns kuszkusz
- Marokkói párolt káposzta
- Arab kenyérlepény
Kapcsolatos receptek
Zest.hu