A tavaszi friss káposzta nagyszerű alapanyag egyszerű és egészséges köretek, saláták készítéséhez. Példa erre a következő pikáns, marokkói párolt káposzta receptje, amit negyedórán belül tálalhatunk.
Hozzávalók
- 20 dkg zsenge, tavaszi káposzta
- 1 tk Ras El Hanout fűszerkeverék
- 3 kis kocka vaj (kb3-5 dkg) vagy margarin
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg fenyőmag
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk, majd a vajban, fedő alatt 5 percig megpároljuk.
- Hozzáadjuk a fűszerkeveréket és beletörjük a fokhagymát. Átkeverjük, kevés vízzel felöntjük, és 10 percig tovább pároljuk.
- Közben a fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk (olaj nélkül). Félretesszük.
- Amikor a káposzta puha (de nem szétfőtt!), lehúzzuk a tűzhelyről, sózzuk, borsozzuk.
- A pirított fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként mediterrán, arab sültek vagy egyéb főételek mellé.
- Nagyon jó vegetáriánus főétel lehet főtt tésztával tálalva.
- A marokkói párolt káposzta roppant egyszerűen elkészíthető, s mivel különleges, ideális vendégváró vagy ünnepi alkalmakra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu