A marhapörköltet nagyon könnyen egészségessé lehet varázsolni néhány kiegészítő elemmel. Ez a marhapörkölt csicseriborsóval és édesburgonyával készült, kissé hasonlít a mexikói chili -hez, bár nem csípős. Mivel egytálétel, elég néhány szelet kenyér mellé vagy savanyúsággal is tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 50 dkg kockázott marhahús
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes édesburgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál sűrített paradicsomé
- 500 ml marhahús alapleves
- 1 db babérlevél
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 20 dkg spenót vagy fodros kel
- Apróra vágott zöldpetrezselyem vagy korianderlevél
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A sárgarépát és az édesburgonyát falatnyi darabokra vágjuk.
- Egy evőkanál olajat egy nagy, nehézaljú lábasban felhevítünk, amiben a marhahúst 3-5 percig kevergetve világosra sütjük, majd kiszedjük őket egy tányérra.
- Még egy kanál olajat felhevítünk, és alacsony lángon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát kb 8 percig, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a paprikát és a római köményt, és egy percig kevergetjük. Belekeverjük a paradicsomot.
- Felöntjük az alaplevessel, hozzáadjuk a babérlevelet, és körülbelül 30-45 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót és a spenótot, majd további 2-3 percig főzzük.
- A felaprított zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu