Leveles tésztából roppant egyszerűen lehet készíteni nagyon finom sütiket. Szerencsére már létezik mindenféle verzió – tejmentes, glutén-mentes, zsírszegény stb, így diétánknak megfelelően tudunk sütni vele. Ez a málnás leveles tészta lepény alacsony cukortartalmú házi málna lekvárral készült, így a süti aránylag egészséges is.
Hozzávalók
- 1 készre nyújtott leveles tészta (gluténmentes lehet)
- 4-5 evőkanál diétás málna lekvár
- 1 nagy maréknyi friss málna
- 1 tojás (opcionális)
- Porcukor
Elkészítés
- Ha házi lekvárt alkalmazunk, akkor a gyors málna lekvárt elkészítjük, hűlni hagyjuk. (ez napokkal korábban elvégezhető)
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A tojást egy kis tálban enyhén felverjük.
- A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd a széleket visszahajtjuk.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
- Szilikon ecsettel a szegélyeket a tojás keverékkel megkenjük (ez vegán verzióhoz elhagyható).
- Ha gluténmentes tésztát alkalmazunk, villával szurkáljuk meg alaposan a tésztalapot!
- A málna lekvárt a tésztára kenjük – de csak a peremig, majd rászórjuk a friss málnát.
- Körülbelül 20 percig sütjük.
- Amikor a tészta felpuffadt és a perem aranybarna, kivesszük a tepsit a sütőből.
- A lepényt hagyjuk kissé kihűlni a tepsiben, majd 4 szeletre felvágjuk.
- Langyosan tálaljuk vanília fagylalttal vagy vanília mártással. Vagy csupán meghintjük porcukorral.
Kapcsolatos receptek
- Leveles tészta receptek
- Gyümölcsös sütemények
- Vegán sütemények
- Gluténmentes sütemények
- Egészséges sütemények
Zest.hu