Ez a mediterrán kolbászos, cukkinis tojáslepény a spanyol tortilla és az olasz frittata fúziója. Rendkívül könnyen összedobható – 15 perc alatt kész van. Salátával tálalva remek brunch vagy ebéd lehet, négyzetekre szeletelve pedig ideális aperitif mellé (tapas vagy antipasti-ként), vagy piknikre és kirándulásokra is becsomagolható.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 10 dkg chorizo főzőkolbász (vagy hasonló)
- 1 közepes cukkini
- Aprított petrezselyem zöld
Elkészítés
- Kissé felverjük a tojásokat (azaz nem habosra!).
- A kolbászt apróra kockázzuk és egy serpenyőbe szórjuk.
- Lassan felmelegítjük a serpenyőt, hogy a kolbászból kisüljön a zsír.
- Közben durván lereszeljük a cukkinit, és a tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet.
- A keveréket a kolbászra öntjük és hagyjuk egyenletesen eloszlani a serpenyőben.
- Lefedjük, majd takarékon kb. 6-8 percig pároljuk.
- Amikor a lepény felülete már nem folyékony, a serpenyőt egy percre a grill alá helyezzük, hogy szép barna legyen (megszórhatjuk reszelt sajttal a tetejét előtte).
- A serpenyőben kissé hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük vagy kockázzuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu