Gluténmentes liszttel és tejmentes margirannal készítettem ezeket a kókuszos-csokis banán muffinokat. Az eredeti receptben 15 dkg cukor volt, de úgy gondoltam, hogy két érett banán bőven elég a muffinok édesítéséhez, ezért a cukrot 4 evőkanálra csökkentettem. A muffinok így is nagyon finomak és édesek lettek! Továbbá jó minőségű, vegán csokoládét alkalmaztam, amit csupán egy konyharuhába csavartam, és hús klopfolóval apró darabokra törtem.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj vagy növényi alapú vaj
- 30 dkg liszt (lehet gluténmentes is)
- 2 tk sütőpor
- ½ csésze kókuszreszelék
- ⅓ csésze finomítatlan nádcukor
- ½ csésze aprított étcsokoládé (minimum 80%)
- 2 nagy érett banán
- 2 tojás
- ½ csésze kókusztej
- 1 tk vanília esszencia
- Porcukor
Elkészítés
- A vajat megolvasztom, hűlni hagyom.
- A sütőt bekapcsolom és 180°C-ra állítom. Egy muffinformát kibélelek papír kosárkákkal, vagy előkészítek szilikon muffinformákat egy lapos tepsire helyezve.
- A banánt pürézem, hozzáadom a tojást, vajat, kókusztejet és a vaníliát, majd simára keverem.
- Egy nagy tálban összekeverem a lisztet, kókuszreszeléket és a csoki darabokat.
- Belekeverem a banános masszát, és óvatosan összekeverem.
- A muffinformákat megtöltöm a tésztával.
- Körülbelül 25 percig aranybarnára sütöm a muffinokat. Kicsit hűlni hagyom őket a tepsiben, majd egy rácsra átpakolom őket, hogy teljesen kihűljenek.
- Tálalás előtt porcukorral megszórom a muffinokat.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu