A sült oldalas kedvelői számára ajánljuk a kínai sült oldalas receptet. Nagyon finom, szinte magától elkészül, ráadásul melegen és hidegen is fogyasztható..
Hozzávalók
- 1 kg oldalas
- 4 ek kínai szójaszósz
- 1 ek aprított gyömbér
- 1 ek kínai ötfűszer-keverék
- 5 ek méz
Elkészítés
- A szójaszószt elkeverjük a fűszerkeverékkel és gyömbérrel.
- Az oldalasokat egy tepsiben szorosan egymás mellé fektetjük, leöntjük a szójás keverékkel. Ha szükséges, a kezünkkel dörzsöljük át őket!
- Fóliával letakarjuk a tepsit, és 150 fokra előmelegített sütőben másfél órán át sütjük.
- A fóliát levesszük, felkapcsoljuk a sütőt 220 fokra és kb 30 percig ragadóssá sütjük.
Tippek
- Melegen tálaljuk egy kínai menü keretében – mutatós szezámmagos fodros kelen tálalva.
- Hidegen is fogyasztható – remek parti falat, különösen kínai újévi partin vagy kínai, ázsiai jellegű partikon. De akár egy piknikre is becsomagolhatjuk. Ne felejtsünk kéztörlőt vagy papírtörölközőt biztosítani mellé, ugyanis a kezünk nagyon maszatos lesz!
- A kínai sült oldalas egy tuti finom, tuti egyszerű kínai étel. Akár kezdők is kipróbálhatják.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu