A fodros kel a káposztafélék egyik legegészségesebb fajtája. Kelkáposztát helyettesíthet szinte minden receptben, bár a fodros kel levelei vékonyabbak, így salátaként is alkalmas. A szezámmagos fodros kel egy nagyon egyszerűen elkészíthető köret, amely remekül passzol ázsiai ételek mellé..
Hozzávalók
- 20 dkg fodros kel
- 2 ek szezámmag
- 2.5 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 kis citrom reszelt héja és leve
- Só, bors
Elkészítés
- A káposzta leveleket vágjuk fel csíkokra, mossuk meg, és sós forró vízben főzzük át 3 percig. Szűrjük le.
- Egy wokban pirítsuk meg a szezámmagot (olaj nélkül) aranysárgára. Adjuk hozzá a vajat, amikor megolvadt, a citrom héjat és levet. Keverjük el, majd adjuk hozzá a lecsurgatott kelt és 1-2 percig közepes hőmérsékleten süssük át!
- Tálaljuk melegen.
Tippek
- Remek köret kínai vagy japán ételek mellé, de grillezett húsokhoz is nagyon jól passzol.
- Mivel esztétikailag is különleges, tálalhatjuk ünnepi ételek mellé vagy egy vendégváró vacsora fogásaként is.
- Méregtelenítés alatt is fogyasztható, de vaj helyett olívaolajjal készítsük el.
- A szezámmagos fodros kel egy nagyon egészséges köret, ajánljuk mindenkinek aki odafigyel az egészségére!
Zest.hu