Ehhez a kínai hoisin szószban grillezett oldalashoz először megfőzzük a sertésbordákat majd a mázzal bekenjük és mehetnek a grillsütőre vagy a grillserepnyőbe. Ideális bulikra, vagy a kínai újév ünneplésére, de akár nyári kerti partikra is!
Hozzávalók
- 12-16 kisebb szelet oldalas
- 1 csillagánizs
- 3 cm gyömbér
- 1 dl Hoisin szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál folyékony méz
- 1 evőkanál kínai rizsbor (Shaoxing)
- 1 teáskanál kínai ötfűszeres por
Elkészítés
- A hús darabokat egy nagy lábas vízbe tesszük. Hozzáadjuk a csillagánizst és a gyömbért. Felforraljuk fel, és 15 percig főzzük.
- A hoisin szószt, szójaszószt, mézet, rizsbort és ötfűszer keveréket összekeverjük.
- Az oldalasokat lecsepegtetjük, konyharuhával alaposan megtöröljük, majd bekenjük a mázzal.
- Sütésig a hűtőben tároljuk.
- A grillsütőt/grillserpenyőt felmelegítjük.
- 10-20 percig, rendszeresen forgatva, enyhén csíkosra grillezzük az oldalasokat.
- Újhagymával, korianderlevéllel vagy pirított szezámmaggal megszórva, melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu