Ez a kínai csirke és vöröskáposzta saláta maradék sült-grillezett csirkével készül, így 10 perc alatt összedobható. Természetesen elkészíthető friss csirkehússal is – csirkemell filét csupán grillezünk át néhány percig, majd némi pihentetés után kövessük a receptet! Földimogyoró vagy kesudió is alkalmazható.
Hozzávalók
- 1 csésze sült-grillezett csirkehús darabok
- ½ fej vörös káposzta
- 1 sárgarépa
- 1 csokor újhagyma
- 1 piros chili, kimagozva
- 1 marék korianderlevél, apróra vágva
- 1 marék sós földimogyoró vagy kesudió
Az öntethez:
- 2 evőkanál hoisin szósz
- 1 evőkanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál rizsecet
Elkészítés
- A káposztát finomra szeleteljük vagy legyaluljuk, a sárgarépát durván lereszeljük, a chilit apróra vágjuk, az újhagymát pedig átlósan felszeleteljük. Mindezeket egy nagy tálba szórjuk.
- A csirkehúst falatnyi szeletekre vágjuk.
- A mogyorót vagy diót egy serpenyőben, olaj nélkül, megpirítjuk.
- Az öntetet összekeverjük.
- A salátához adjuk a diót, koriandert és a csirke darabokat. Ráöntjük az öntetet, és óvatosan átforgatjuk.
- Sóval, borssal ízesítjük és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu