A krumplisaláta az egyik legnépszerűbb köret. A megszokott recept helyett miért nem próbálunk ki valami különlegeset? A kéksajtos krumplisaláta egy fantasztikusan finom verzió, ráadásul szuper egyszerű az elkészítése..
Hozzávalók
- 1 kg bébi újkrumpli
- 1 csokor újhagyma
- 2 citrom
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk méz
- 2 ek aprított petrezselyem zöld
- Stilton vagy Rokfort sajt,
- díszítés: kerti zsázsa vagy petrezselyem zöld
Elkészítés
- A hámozatlan krumplit sós vízben megfőzzük – ez kb 10-15 perc.
- Közben a citrom kicsavart levét, a felaprított újhagymát, mézet és petrezselyem zöldet egy botturmixszal pasztává dolgozzuk.
- A megfőtt krumplit hideg lecsurgatjuk, egy tálaló edénybe tesszük. Az öntettel leöntjük, majd kéksajtot morzsálunk rá, megszórjuk néhány petrezselyem zöld vagy zsázsa levéllel.
Tippek
- Tálaljuk köretként sültek, grillezett húsok, halak mellé.
- Fontos, hogy a kéksajt Stilton vagy Rokfort sajt legyen – ezek sós kéksajtok, nem édesek, mint az olasz (pl. Dolcelatte, Gorgonzola) verziók.
- Az újkrumplit nem kell megpucolni – mi Jersey Royals krumplit alkalmaztunk (amely a burgonyafélék királya), ennek héját még dörzsölni sem szabad. Hasonló burgonyaféléket is lehet alkalmazni.
- A kéksajtos krumplisaláta ideális grill-partira, vagy családi ebéd, vacsora kísérőjeként.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu