Az egyik legegyszerűbb nassolnivaló a frittata, amit az olaszok antipastiként fogyasztanak. A frittata alapvetően egy vastag omlett, amit zöldségekkel, fűszerekkel, sajtokkal, halakkal vagy felvágottakkal szokás kombinálni. Ez a kapros-fetás tojáslepény egy szuper egyszerű változat – mégis nagyon finom, és tavaszias. Nagyon jól passzol pezsgő mellé a húsvéti ünnepek alatt. Ideális nyári piknikre, kerti partikra vagy kirándulásokra is. Villásreggelire is kiváló!
Hozzávalók
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 5 közepes tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- Cayenne vagy paprika (opcionális)
- 100g feta
- Só, bors
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük a kaporral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk egy-két csipetnyi cayenne chilit vagy paprikát.
- Az olajat egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük. Beleöntjük a tojásos keveréket, hagyjuk szétfolyni magától, majd 3-5 percig főzzük. Amikor a tojás kezd kocsonyásodni, rámorzsáljuk a fetát., amíg a fele meg nem fő, majd az egészet elmorzsoljuk.
- Lefedjük, lejjebb kapcsoljuk a hőfokot, és 5 percig pároljuk.
- Közben bekapcsoljuk a grillt.
- Amikor a tojáslepény felszíne már nem kocsonyás, a grill alatt megbarnítjuk a tetejét.
- A frittatát egy tányérra csúsztatjuk, és hűlni hagyjuk.
- Négyzetekre vagy gerezdekre szeletelve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek