Ez a kapros-citromos lencse saláta nem csupán finom, vegán, egészséges és gluténmentes, de változatosan felhasználható. Tálalhatjuk tésztával, gnocchival vagy pirítóssal. Lehet köret is hal, steak, rántott hús, fasírt mellé. Puyi lencse helyett zöld vagy barna lencse is jó a recepthez.
Hozzávalók
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- 2 csipet chili pehely, opcionális
- Só, bors
- 1 konzerv puyi lencse
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát felaprítjuk.
- Egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, majd megdinszteljük hagymát, paprikát és a fokhagymát (fedél alatt). Hozzáadjuk a chilipehelyet is, ha csípős verziót szeretnénk. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.
- A lencsét lecsepegtetjük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a lencsét és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk. Átmelegítjük, majd belekeverjük a kaprot.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu