Ez a káposztás miso leves tofuval és tésztával a miso leves egy kiadós változata, amely egész évben fogyasztható. Elkészíthető bármiféle káposztával (például kelkáposztával, kíni káposztával, fehér káposztával stb.) – én Cavolo nero-t használtam. Gluténmentes wakame tésztával készítettem, de bármilyen tészta alkalmazható (természetesen a vegán verzióhoz tojásmentes tészta szükséges).
Hozzávalók
- 100 g kemény tofu
- 200 g wakame rizstészta (lehet más is, pl udon, soba,)
- 4 csésze zöldség alapleves
- 100 g káposzta levél
- 1 evőkanál vörös miso paszta
- 3 szálújhagyma
- Zöldcitrom leve
Elkészítés
- A tofut 2 centis kockákra vágjuk, majd serpenyőben aranybarnára pirítjuk vagy 180 fokos sütőben barnára sütjük. Félretesszük.
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
- A káposztát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felaprítjuk.
- Egy lábasban felforrósítjuk az alaplevest, hozzáadjuk a káposztát, és 5 percig főzzük.
- A miso pasztát egy kis tálban egy merőkanál alaplevessel simára keverjük, majd a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a tofut, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- A tésztát két-három tányérban elosztjuk, majd a levessel leöntjük.
- Újhagymával megszórjuk, és néhány csepp zöldcitromlével meglocsolva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu