A szokásos krumplipürét kiegészíthetjük egyéb zöldségekkel, ezáltal egészségesebb és kiadós követetté varázsoljuk. Példa erre a az angolos káposztás krumplipüré, amely szuper sült hús mellé.
Hozzávalók
- 60 dkg pucolt krumpli (lisztes)
- 1 nagy szár póréhagyma
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 35 dkg káposzta
- Kb 1 dl langyos tej
Elkészítés
- A krumplikat megpucoljuk, kimérjük, majd egyforma nagyságú kockákra felvágjuk.
- Egy lábasba vízzel lefedjük a krumpli kockákat, felforraljuk, majd alacsony hőfokon kb 15 percig puhára főzzük.
- Közben a póréhagymát felszeleteljük (kivéve a sötétzöld szárát, amit eltávolítunk). A káposztát vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, ebben a póréhagyma szeleteket fedő alatt kb 5 percig megpuhítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és további 4-5 percig pároljuk.
- Az átfőtt burgonyát lecsepegtetjük, majd visszatesszük a lábasba. Hozzáadjuk a tej felét. Alacsony hőfokra állítva átkavarjuk, majd krumpli-törővel átnyomkodjuk, és adunk még hozzá annyi tejet, hogy megfelelő állagot kapjunk. Hozzáadjuk a káposztás pórét, sózzuk, borsozzuk.
- Fakanállal átkeverjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk sült vagy grillezett húsok mellé. Különösen jól kísér angolos steak recepteket.
- A káposzta lehet fejes vagy kel-káposzta, de akár fodros kel is.
- A burgonyát ne főzzük túl! Továbbá ne használjunk turmixgépet vagy botturmixot a pürésítéshez, mert ragacsos lesz. Lásd tökéletes krumplipüré>>
- A káposztás krumplipüré remek köret lehet egy családi ebédre vagy hétköznapi vacsorára.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu