A joghurtos csicseriborsó saláta nagyon egyszerűen elklészíthető, és válatozatosan felhasználható. Tálalhatjuk köretként egy arab vagy indiai menüben, de önmagában is finom péksüteménnyel tálalva.
Hozzávalók
- 1.5 tk növényi olaj (vagy ghee vaj)
- 0.5 tk mustármag
- 0.5 tk római köménymag
- 0.5 tk édeskömény mag
- 1 csipetnyi szárított chili pehely
- 1 konzerv csicseriborsó (410 gr)
- 1 dl görög vagy krémes joghurt
- 3 db újhagyma, aprítva
- Frissen csavart citrom leve
- Fél-fél maréknyi menta és koriander levél, aprítva
Elkészítés
- A forró olajban a mustármagot kb 1 percig megforgatjuk. Amikor pattog, hozzáadjuk a többi fűszert és további 1 percig sütjük, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett és alaposan átmosott csicseriborsót, átkeverjük.
- Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük a joghurttal és a zöldfűszerekkel.
Tippek
- Tálaljuk raita-ként egy indiai menüben, vagy naan kenyérrel ideális pl egy gyors ebédre.
- Nyáron remekül passzol grillezett húsok köreteként – különösen bárányhúshoz.
- Önmagában is finom, naan vagy pita kenyér remekül társul mellé. Ideális vegetáriánus étel, és egy egészséges étrendbe is tökéletesen passzol.
- A fenti recept nem csípős, csupán pikáns – persze adhatunk több chili pelyhet is hozzá, ha a csípős ízeket kedveljük.
- A joghurtos csicseriborsó saláta előre elkészíthető, és néhány napig különböző ételek mellé tálalhatjuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu