A húsvéti sütés-főzés még a legszervezettebb háziasszonyt is megviseli, így sokan inkább kész termékeket vásárolnak. Pedig kekszeket sütni igazán nem idő- és energia igényes, és legalább a házi készítésű sütemények nincsenek tele E számokkal, zsírral és cukorral! A húsvéti kekszeket már egy héttel korábban is elkészíthetjük, majd tároljuk őket hűvös helyen egy dobozban.
Húsvéti keksz tippek
- A húsvéti kekszek valójában egyszerű alap-kekszek módosításával készülnek. Ha lehet, alkalmazzunk már többször kipróbált, azaz bevált recepteket.
- A tésztából szaggassunk ki figurákat húsvéti formákkal vagy egy késsel sablonok mentén. Ha nincs se szaggató formánk, se húsvéti sablonunk, sütés előtt az ujjunkkal rajzolhatunk húsvéti motívumokat a tetejükre. (Tipp: tojás alakot sablon nélkül is könnyen lehet egy késsel rajzolni és kivágni!)
- Sütés előtt ne felejtsünk apró lyukakat szúrni a kekszekbe, hogy később fel tudjuk akasztani húsvéti díszként).
- Sütés után díszítsük a kekszeket cukor vagy csoki mázzal, drazsével, zselé darabokkal – de elég porcukorral is megszórni.
- Akik tavaszi méregtelenítést végeznek, vagy diétáznak, vagy lisztérzékenyek, vagy diabetikusok, azok a mandulás keksz receptünket könnyen módosítani tudják.
- Az elkészült kekszeket használhatjuk húsvéti dekorációként vagy húsvéti ajándékként is.
- A húsvét a gyerekek számára a legszebb élmény, így feltétlenül vonjunk be őket a szaggatásba és a díszítésbe.
Húsvéti keksz receptek
Valójában akármelyik egyszerű kekszet lehet húsvétiasítani. A következő receptek tökéletesek húsvétra:
A húsvéti kekszek elkészítése gyors és egyszerű, így talán Nagyszombaton marad időnk egy speciális vagy egy-két egyszerű húsvéti sütemény sütésére is.
Kapcsolatos cikkek