Sült vagy grillezett padlizsánból villámgyorsan készíthetünk mártogatós vagy szendvicskrémet .Ez a harissa padlizsánkrém egy kissé fűszeres, pikáns változat – tökéletes kerti partikra, piknikre, vendégváró alkalmakra.
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 teáskanál harissa paszta
- ½ citrom, reszelt héja és leve
- 1 marék koriander vagy zöldpetrezselyem levél
- 2 evőkanál apróra vágott menta levél
- Só, bors
Elkészítés
- A sütőt 200 ° C -ra előmelegítjük.
- A padlizsánt késsel megszurkáljuk, majd egy tepsibe tesszük. Körülbelül 35-45 percig puhára sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, és a padlizsánt hűlni hagyjuk.
- A másik verzió még egyszerűbb – egy előmelegített grillsütőre tesszük a padlizsánt és puhára sütjük, néha-néha forgatva. Hűlni hagyjuk egy tányéron.
- Amikor a padlizsánt kihűlt, felvágjuk a bőrét, és kikaparjuk a húsát egy tálba.
- A padlizsán hústát egy kis konyhai robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a harissa pasztát, majd néhány másodpercig pürézzük.
- Hozzáadjuk fűszernövényeket és a citrom reszelt héját és levét. Krémessé pürézzük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk a fűszerezést.
- Egy tálaló edénybe kanalazzuk, és tálalásig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu