A házilag készített hamburger esetében is fontos kiegészítő elem a szósz vagy mártás, amivel a húspogácsát leöntjük vagy a zsemléket megkenjük. Ez általában mustár, majonéz, BBQ szósz és/vagy ketchup, bár Amerikában nagyon népszerű az un. burger sauce, amit konyhakészen lehet kapni de házilag is roppant egyszerűen össze lehet dobni. Ez a hamburger szósz szendvicsekbe is kiváló felvágottak mellé – sőt, saláta öntetként is lehet alkalmazni.
Hozzávalók
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál krémes joghurt (pl görög joghurt)
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál mustár
- 1 közepes csemege vagy kovászos uborka
- 1 medvehagyma
- 1 evőkanál apróra vágott kapor vagy snidling
Elkészítés
- Nagyon picire felaprítjuk a medvehagymát és az uborkát.
- Egy kis tálban összekeverjük az összes hozzávalót. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlést szerint adunk még hozzá mustárt, majonézt, ketchupot stb.). Lehet hozzá adni erős paprikát vagy chilit is.
- Hűtőszekrényben, lefedve tároljuk.
- Két-három napon belül fel kell használni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu