A következő grillezett steak és zöldség saláta egy komplett, kiadós főétel. Nagyon egyszerűen elkészíthető, de fontos a marhahús minősége. Ideális nyári grillezésre..
Hozzávalók
- 75 dkg mini újburgonya
- 1 nagy szelet hátszín, kb 35 dkg (lásd tippek)
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg cukkini
- 10 dkg görög joghurt vagy krémes joghurt
- 2 ek reszelt torma
- 3 ek citromlé (frissen préselt)
- 1 kis maréknyi mentalevél
- 10 dkg vizitorma vagy rukkola
- 15 dkg retek
Elkészítés
- A krumpliszemeket megmossuk, átdörzsöljük (de nem pucoljuk meg), hideg vízben felforraljuk, majd kb 10 percig félig megfőzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
- A grillsütőt vagy grillserpenyőt előkészítjük.
- A burgonyákat félbevágjuk, kevés olajjal megkenjük, majd csíkosra grillezzük. Melegen hagyjuk (pl a grillsütő felső rácsán).
- Közben a cukkinikat felszeleteljük.
- A vizitormát egy nagy tálba töltjük. A retket felszeleteljük, a salátához adjuk.
- A joghurtot elkeverjük a tormával és citromlével. A mentát felaprítjuk, a tormás joghurtba keverjük. Félretesszük.
- A húst megsózzuk, majd olajjal bedörzsöljük, 2-3 percig mindkét oldalon átgrillezzük. 5-10 percig pihentetjük, miközben olajjal megkenjük a cukkini karikákat és puhára grillezzük.
- A húst vékony csíkokra felszeleteljük.
- A salátához adjuk a hús szeleteket, a grillezett krumplit és cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, óvatosan elkeverjük.
- A tormás krémmel leöntve tálaljuk.
Tippek
- Ehhez a recepthez csakis érlelt, vastag marhahús alkalmas – lásd steak tippek.
- A hús grillezésnek az ideje attól függ, hogy milyen vastag és mennyire átsülve kedveljük a marhahúst.
- Elkészíthetjük maradék főtt burgonyával is, vagy a burgonya előfőzését előre elkészíthetjük, akár előző nap is, így a saláta összeállítása csupán 10 percet igényel!
- A grillezett steak és zöldség saláta remek nyári kerti partikra, vagy hétvégi brunch-ra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu