A sült tört burgonya egy fantasztikus köret, de valójában akkor érdemes elkészíteni, amikor a sütőben valami főételt sütünk családi, ünnepi, illetve vendégváró alkalmakra. Ez a fokhagymás-kakukkfüves sült tört burgonya páldául remekül passzol pulykasült, kacsaült, marhasült, libasült, báránysült vagy malacsült mellé. A zöldfűszert lehet módosítani.
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 kocka vaj vagy tejmentes margarin
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3-4 szál kakukkfű
Elkészítés
- A burgonyát egy lábas sós vízben felforraljuk. 15 percig főzzük, de nem teljesen főzzük meg. (A bio burgonyát meg sem kell pucolni!)
- Lecsepegtetjük a krumliokat és hűlni hagyjuk.
- A burgonyát nagy darabokra vágjuk, és egy tűzálló edénybe tesszük.
- Burgonyatörővel enyhén összetördeljük, majd a vajat vagy margarint rámorzsáljuk. Sózzuk, borsozzuk, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos barnára sütjük.
- Villával újra összetördeljük, majd a fokhagymát és a kakukkfű leveleit beleforgatjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és további 25-20 perc alatt szép aranybarnára és ropogósra sütjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu