A falafel változatosan fogyasztható – pitta kenyérben, tortilla tekercsben, főzelékek-egytélételek kiegészítőjeként vagy salátákban. Így érdemes sokat készíteni egyszerre, mert a maradékból villámgyorsan készíthetünk finom és egészséges ételeket. Ez a falafel saláta tahini szósszal pl 10 percen belül az asztalon van – maradék vagy bolti termékkel készítve. A tahini szósz, humusz és grillezett paprika is elkészíthetők házilag előre, de alkalmazhatunk bolti konyhakész verziókat is.
Szükséges Receptek
Hozzávalók
- 6-8 db konyhakész falafel
- 2 marék vegyes saláta levél
- 1 marék fekete (magtalan) olajbogyó, lecsepegtetve
- ½ csésze apróra vágott uborka
- 1 marék érett koktél paradicsom
- ½ lilahagyma, szeletelve
- ½ grillezett vagy nyers paprika szeletelve (olajban eltett is jó)
- 4 evőkanál hummusz
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 4 evőkanál tahini szósz
Elkészítés
- Egy nagy adag hummuszt kanalazunk egy tányér közepére.
- A saláta leveleket a hummusz köré szórjuk, majd a többi zöldséget elrendezzük rajtuk.
- A falafeleket a hummuszba helyezzük, majd leöntjük a salátát olívaolajjal és citromlével.
- A tahini szósszal közvetlenül tálalás előtt lelocsoljuk.
Kapcsolatos Receptek