Maradék főtt vagy héjában sült burgonyából érdemes halpogácsát készíteni. Ehhez az egyszerű halpogácsa recepthez alkalmazhatunk sült, füstölt, párolt halat, de akár halkonzervet is. Salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 nagy sült burgonya vagy 2 közepes főtt krumpli
- 1 főtt/sült/grillezett hal filé (pl tőkehal)
- 1 tojás, felverve
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- ½ citrom reszelt héja
- Só, bors
- Kukoricadara vagy liszt
Elkészítés
- Ha nyers halat alkalmazunk, azt pároljuk meg gőz felett vagy grillezük át. Ez kb 5-10 perc. Hűlni hagyjuk, majd a kezünkkel a halhúst kis darabokra szaggatjuk, az esetleges szálkákat és bőrt eltávolítjuk.
- A burgonyát villával összetörjük (maradjon darabos). Hozzáadjuk a tojást, és a halhúst, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk, majd összedolgozzuk.
- Gombócokat formálunk a keverékből, amiket lapos pogácsává formálunk. Enyhén megforgatjuk lisztben vagy finom kukoricadarában.
- Egy nagy serpenyőben olívaolajat felhevítünk. A halpogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra sütjük.
- Salátával és/vagy mártogatóssal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu