Ez az édesköményes csirketál zöldborsóval és lóbabbal kiegészítve lesz különleges – de az évszaknak és a kamránknak megfelelően ezeket felcserélhetjük egyéb zöldségekkel, például zöldbabbal, spárgával, brokkolival, kelkáposztával vagy akár konzerv babokkal is. Nagyon könnyen elkészíthető, így ideális rohanós hétköznapi vacsorára vagy lusta hétvégékre.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 8 db csirke alsó és felsőcomb
- 10 dkg füstölt bacon szalonna
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej édeskömény
- ½ L csirke alapleves
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg fejtett lóbab
- 1 citrom héja és leve
- 2 evőkanál apróra vágott mentalevél
- 2 evőkanál apróra vágott tárkony
- Tálaláshoz: Crème fraîche, tejföl vagy görög joghurt (opcionális)
Elkészítés
- Az édeskömény fás részét eltávolítjuk, majd felszeleteljük.
- Vékonyan felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát.
- A bacon-t kockázzuk.
- Az olajat egy nehéz alapú lábasban felhevítjük. Hozzáadjuk a csirkét, megsózzuk, és pár percig mindkét oldalon világosbarnára sütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
- A lábasba szórjuk a hagyma, édeskömény és bacon darabokat. Kb 3-4 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy percig keverjük. Visszatesszük a csirkét, és felöntjük az alaplevessel.
- Felforraljuk, majd 30 percig, fedő alatt, alacsony hőfokon rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a zöldborsót és a babot, és további 5 percig főzzük.
- Végül belekeverjük a citromhéjat és a levet, majd a fűszernövényeket.
- Egy kanál tejföllel tálaljuk (opcionális). Krumplipüré, rizs vagy kenyér passzol mellé köretként.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu