Ez az ázsiai jellegű vegán, diétás, kókuszos sütőtök és csicseriborsó leves nem csupán egészséges és alacsony kalóriatartalmú, de kiadós és finom is. Adagonként csupán kb 125 kCal, attól függően, hogy mennyi kókusztejet adunk hozzá a végén. A leves kuktában főzve még egészségesebb, de természetes normál lábas is jó a recepthez.
Hozzávalók (10 adag)
- 15 g olajpermet (15 kCal)
- 80 g hagyma (28 kCal)
- 2 gerezd fokhagyma (9 kCal)
- 1 evőkanál currypor (44 kCal)
- 2 db babérlevél
- 1 közepes sütőtök (1300 g = 172 kCal)
- 130 g burgonya (98 kCal)
- 130 g sárgarépa (39 kCal)
- 1 liter zöldség alapleves (70 kCal)
- 1 konzerv (400g) csicseriborsó (288 kCal)
- ½ zöldalma (100 g = 38 kCal)
- 400 g kókusztej (268 kCal)
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, majd finoman felaprítjuk.
- Meghámozzuk és magtalanítjuk a sütőtököt, és 3-4 cm -es apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a burgonyát is megpucoljuk, felaprítjuk.
- Az olajjal a kukta vagy lábas alját permetezzük, majd alacsony hőfokon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a sütőtököt, burgonyát és a sárgarépát, összekeverjük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, paradicsomot és az alaplevest.
- Nyomás alatt tíz percig főzzük – lábasban kb 25 percig.
- Közben az almát meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
- Levesszük a kukta fedelét, eltávolítjuk a babérleveleket, és a leveshez adjuk az almát.
- Botturmix segítségével pürézzük a levest.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon felmelegítjük. Belekeverünk annyi kókusztejet, hogy krémes állagot kapjunk.
Kapcsolatos receptek
- Leves receptek
- Egészséges levesek
- Krémlevesek
- Sütőtök receptek
- Diétás receptek
- Csicseriborsó receptek
Zest.hu