A következő currys lencsefőzelék egy indiai verzió, amelynek spenótos dhal az igazi neve. Mindenesetre pikánsabb a szokásosnál, de nem csípős, így minden korosztály számára elkészíthető..
Hozzávalók
- 20 dkg vörös lencse
- 2 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk reszelt gyömbér (friss)
- 2 kis vagy 1 nagy sárgarépa
- Negyed tk kurkuma por
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk curry por
- 1 L alap zöldségleves
- 10 dkg bébi spenót
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, a fokhagymákat préseljük.
- A répákat felszeleteljük. A lencsét átmossuk, lecsurgatjuk. A fűszereket egy kis tálkába kimérjük.
- Meleg olajban a hagymát, fokhagymát, gyömbért és répát 5 percig pároljuk, közben kevergetjük.
- Amikor a hagyma puha, hozzáadjuk a fűszereket, 1 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a lencsét, ismételten 1 percig kevergetjük.
- Felöntjük a levessel, forráspontig melegítjük, majd alacsony hőfokra állítva 20 percig rotyogtatjuk.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt. Belekeverjük a megmosott és lecsurgatott spenótot. 2-3 percig fedő alatt párolni hagyjuk.
Tippek
- Tálaljuk egy indiai menü keretében, azaz egyéb ételekkel közösen. A tetejére tehetünk 1 kanálnyi raita-t is.
- Főétel is lehet párolt basmati rizzsel vagy naan kenyérrel tálalva.
- Akármilyen enyhe curry por alkalmazható, a legjobb természetesen a házilag készített, amit könnyen ki lehet kavarni. Curry por házilag>>
- A currys lencsefőzelék nagyon egészséges, vegán, glutén- és liszt-mentes, így diétás és egészségtudatos étrendek keretében is fogyasztható. Méregtelenítésre is alkalmas. Továbbá nem csípős, így gyerekek is megkóstolhatják!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu