Ez a vegán currys karfiol brokkoli és csicseriborsó krémleves egészséges, kiadós és nagyon egyszerűen elkészíthető. Fagyasztott vagy friss zöldségeket is használhatunk a recepthez.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa, apróra vágva
- 20 dkg apróra vágott karfiol
- 20 dkg apróra vágott brokkoli
- 1 evőkanál curry por
- 1 babérlevél
- 1 konzerv aprított paradicsom
- Kb. 7.5 dl zöldség alapleves
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 marék korianderlevél
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hagymát puhára dinszteljük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, sárgarépát, brokkolit és a karfiolt, majd fedő alatt 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a curryport, és addig keverjük, amíg a zöldségeket jól bevonja. Hozzáadjuk a babérlevelet, a konzerv paradicsomot és az alaplevest.
- Felforraljuk, lefedjük és 20-25 percig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót és további 5 percig főzzük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, majd hozzáadjuk a koriander leveleket. Botmixerrel krémessé pürézzük. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még alaplevest.
- Felmelegítjük, ha szükséges, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Krémlevesek
- Vegán receptek
- Brokkoli receptek
- Egészséges levesek
- Csicseriborsó receptek
- Karfiol receptek
Zest.hu