A következő csicseriborsó és édesburgonya curry egy tuti egyszerű verzió, így ideális rohanós napokra, de egy indiai menü részeseként is nagyszerű fogás lehet.
Hozzávalók
- 1 ek növényi olaj
- 1 ek római köménymag
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5-1 tk chili pehely
- 5 dkg gyömbér
- 75 dkg édesburgonya
- 2 konzerv csicseriborsó
- 1 konzerv aprított paradicsom
- kb 5 dl víz
Előkészületek
- A hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- A gyömbért megpucoljuk, lereszeljük.
- Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, falat nagyságú falatokra felvágjuk.
- A csicseriborsó lecsepegtetjük, és 60 dkg-ot kimérünk.
Elkészítés
- Egy nagy, nehézaljú lábasban az olajat felforrósítjuk, ebben a római köményt kb 1 percig illatosra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, és alacsony hőfokra állítva puhára sütjük ( kb 5 percig).
- Hozzáadjuk a chili pelyhet és gyömbért, majd belepréseljük a fokhagymát.
- 1-2 percig kevergetjük.
- Felöntjük a paradicsom konzervvel. Hozzáadjuk a csicseriborsót és az édesburgonyát.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk.
- Forráspontig melegítjük, majd fedő alatt kb 30 percig puhára főzzük.
- Néha-néha átkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá még vizet.
Tippek
- Tálaljuk párolt basmati rizzsel vagy naan kenyérlepénnyel.
- Tálalás előtt megszórhatjuk aprított korianderrel is.
- A chili pehely lecserélhető 1 db friss chilire is (vigyázzunk mindkettővel, fél tk chili pehely már igen csípős!).
- Mivel meglehetősen kiadós, ideális főétel lehet egy vegán vagy vegetáriánus étrendben.
- A csicseriborsó és édesburgonya curry egy szuper egyszerű curry. Ráadásul kimondottan egészséges, így remek diétás, fogyókúrás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu