Diétás és egészséges reggeliként ajánlom ezeket a citromos zab és hajdina palacsinta lepényeket, amelyeket el lehet készíteni nagyobb vagy kisebb verziókban is. Tálalhatjuk amerikai módon juharsziruppal, vagy mézzel, lekvárral, túróval, szezonális friss gyümölcsökkel, kompóttal. A nagyobb verziókat tortillaként is alkalmazhatjuk – csavarjuk fel mindenféle finom töltelékkel! A recept gluténmentes és tejmentes is.
Hozzávalók
- 1 csésze zabpehely
- ½ csésze hajdina liszt
- 1 csésze zab vagy mandula tej
- 1 bio citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 1 teáskanál növényi olaj
Elkészítés
- Mindent egy konyhai robotgépbe teszünk, és pürézzük. Az állaga legyen sűrű és krémes.
- Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt, felhevítjük, majd kb 4-5 adagot szedünk a tésztából, mindegyiket kör alakra igazgatjuk a kanál aljával (alternatív megoldásként szilíciumformákat is használhatunk).
- Kb egy percig sütjük. Amikor a felületük már nem folyékony, megfordítjuk őket, majd még egy percig sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük a palacsintákat, majd további adagokat készítünk a maradék tésztából.
- Ha nagyobb palacsintákat szeretnénk, akkor egy nagy adag tésztát szedünk a sütő közepére, és engedjük azt egyenletesen eloszlani. Egy perc múlva megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük, majd egy tányérra kicsúsztatjuk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu