A csípős ízek kedvelőinek ajánljuk a chilis édesburgonya (batáta) receptjét. Nagyon egyszerűen elkészíthető, s mivel a batáta a szuperételek egyike, így kimondottan egészséges is..
Hozzávalók
- 75 dkg édesburgonya
- 2 lilahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított chili pehely
- ½ narancs leve
- 1 ek méz
- 1 maréknyi koriander levél, aprítva
- 1 maréknyi fekete olívabogyó
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- A batátát megpucoljuk, 4-cmes kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, 6-6 gerezdre vágjuk. Egy tepsibe töltjük a zöldségeket.
- Az olajat, fűszerporokat, chilit, narancslevet és mézet elkeverjük, majd leöntjük vele a zöldségeket. Az öntetben alaposan megforgatjuk a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- 15-20 percig sütjük. Akkor jó, amikor a batáta puha, de nem mállós.
- Tálalás előtt megszórjuk koriander levéllel és fekete olívabogyókkal.
Tippek
- Tálaljuk köretként húsok, halak mellé – különösen passzol grillezett ételek mellé.
- Főételként is fogyasztható, péksüteménnyel vagy párolt rizzsel. Remekül passzol egy vegán vagy diétás étrendbe.
- Vigyázat – csípős! Az eredeti recept 2 tk chili pelyhet írt elő, mi csupán egy kanállal készítettük el, így is meglehetősen csípős lett!
- A batáta a szuperételek egyike, így a chilis batáta szuper egészséges, akár méregtelenítés alatt is fogyasztható, de ajánljuk a rendszeres fogyasztását egy egészséges étrend keretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu