Ez a céklás quinoa saláta tele van szuperélelmiszerekkel! Ideális egészségtudatos és diétás étrendet követők számára. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a zöldségeket fel lehet cserélheti – pl grillezett paprika vagy padlizsán, reszelt cukkini, rukkola stb is passzol a recepthez. Tálaljuk egy egészséges, vegán főételként, de akár köretként is. Ideális piknikre és kirándulásokra is. Pikáns ízek kedvelő kiegészíthetik az öntetet apróra vágott chilivel.
Hozzávalók
- 1 csésze quinoa
- 2 közepes konyhakész cékla (főtt vagy sült)
- 2 csésze víz
- 2 marék bébispenót vagy fodros kel
- 1 csésze edamame bab (vagy zöldborsó, zöldbab)
- 1 evőkanál tökmag
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem vagy koriander levél
Az öntethez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve vagy 1 evőkanál almaecet
- ½ teáskanál méz
- 1 tk dijoni mustár (opcionális)
Elkészítés
- A quinoát és a vizet egy lábasba tesszük, majd felforraljuk. Lejjebb állítjuk a hőfokot, és körülbelül 15 percig rotyogtatjuk, amíg a quinoa megpuhul és a víz teljesen felszívódik.
- Közben a céklát vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk.
- A kelkáposztát és a babot blansírozzuk vagy gőz felett megpároljuk, majd leszűrjük.
- Az öntetet összekeverjük és sózzuk, borsozzuk.
- A quinoa szemeket fellazítjuk egy villával, majd hozzáadjuk a zöldségeket, aprított zöldfűszert és az öntetet. Összekeverjük.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Zöldségsaláták
- Cékla receptek
- Spenótos receptek
- Gluténmentes receptek
- Vegán receptek
- Quinoa receptek