Ez a borsópörkölt garnélával egy igazán érdekes verzió, ideális különleges alkalmakra. Lehetőleg nyers garnélát alkalmazzunk (ami szürke, nem pink), mert ennek sokkal jobb az állaga. Tálaljuk krumplipürével, párolt rizzsel vagy főtt tésztával.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma, felszeletelve
- 2 közepes sárgarépa, apróra vágva
- 1 fokhagyma (préselt)
- 1 evőkanál csemege paprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 50 dkg zöldborsó
- 2 dl alapleves
- 1 darab paprika
- 35 dkg hámozott (nyers) garnélarák
- Só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítés
- Egy nagy, lapos lábasban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és sárgarépát. Fedő alatt 5-8 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a paprikát, római köményt és a paradicsomot. Fél percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplevessel és 10-15 percig főzzük.
- Amikor a mártás selymes és sűrű, hozzáadjuk a borsót, és 5 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a garnélarákot. Lefedjük és kb 3 percig pároljuk – akkor jó, amikor a garnéla éppen rózsaszínűvé válik. (Nem szabad túl főzni sem, mert rágós lesz!)
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a zöldpetrezselymet.
- Tálalás előtt 3 percig lefedve pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu