Nyári grillezések egyik slágere a grillsajt, amit tuti egyszerűen és változatosan lehet elkészíteni és felhasználni. A következő barackos grillsajt egy érdekes verzió, ideális előétel lehet..
Hozzávalók
- 1 maréknyi zöldsaláta
- Néhány ág menta levelei
- 1 ek szezámmag
- Fél citrom leve
- 1 ek olívaolaj
- 4 szelet grillsajt (pl halloumi)
- 4 db őszibarack vagy 6 db sárgabarack
- 2 ek méz
Elkészítés
- A barackokat félbevágjuk, magokat eltávolítjuk.
- A szezámmagot olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
- A sajtot grillsütőn vagy grill serpenyőben csíkosra sütjük. A barackokat mézzel megkenjük, átgrillezük, miközben a maradék mézzel kenegetjük.
- A saláta leveleket, szezámmagot és menta leveleket elkeverjük, olívaolajjal meglocsoljuk majd rácsavarjuk a citrom levét.
- A salátát tányérokra szedjük, majd leborítjuk a grillezett sajttal és barack szeletekkel.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk előételként egy kerti grill partin – de nagyon jó brunch is lehet egy lusta hétvégén.
- A zöldsaláta lehet kevert -pl rukkola, zsázsa, vizitorma, bébi spenót.
- Ha halloumi sajtot alkalmazunk, grillezés előtt töröljük át alaposan.
- A barackos grillsajt egy érdekes, mediterrán verzió, érdemes kipróbálni. Diétás és egészségtudatos étrendekbe is passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu