A banános tallér egy nagyon egyszerűen elkészíthető keksz, amely egészséges is. Mivel barnarizs lisztből készül, lisztérzékenyek és kisbabák is fogyaszthatják, továbbá cukormentes, így diétázók számára is ajánljuk.
Hozzávalók
- 2 közepes banán
- 1 csésze barnarizs liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 ek agavészirup (vagy méz)
- 1 ek napraforgóolaj (hidegen sajtolt)
- ½ ek fahéj
Elkészítés
- A banánt pürézzük, majd átöntjük egy üvegtálba. Hozzáadjuk az olajat és a szirupot, elkeverjük. A lisztet, sütőport és fahéjt elkeverjük, majd hozzászórjuk a püréhez.
- Egy lapos fakanállal (vagy a kezünkkel) eldolgozzuk. Kis gombócokat formálunk, amiket a két tenyerünk között lapos koronggá nyomunk.
- Nem-tapadós vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben kb 15 percig 200 fokon szép barnára sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
Tippek
- Ideális teázás, kávézás mellé vagy esti nassoláshoz. Továbbá tálalhatjuk fagylalt kísérőjeként is vagy fagylaltkelyhekben. Fagylalt receptek>>
- A banán ne legyen túl érett, de éretlen sem.
- Agavészirupot helyettesíthetjük juharsziruppal vagy akácmézzel is, de az agávészirup Glikémiás indexe a legalacsonyabb, így az a legegészségesebb, és a legdiétásabb édesítőszer. A barnarizs liszt is helyettesíthető pl tönkölyliszt is egészséges, de az viszont nem glutén-mentes!
- Ajánljuk kisbabáknak – 6 hónapos kor felett, és egészséges gyerekzsúr menübe is!
- A banános tallér remekül passzol egy egészséges étrendbe, fogyasztható méregtelenítés és diétázás alatt is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu