Ez az aszalt szilvás, diós zabpehely szelet szuper egészséges, vegán és megfelelő zabpehellyel készítve glutén-mentes is lehet. Továbbá nincs benne extra cukor sem, így diétázok, fogyókúrázók számára is ideális ínyencség vagy reggeli snack lehet.
Hozzávalók
- 3 érett banán
- 1 tk fahéj
- ½ csésze aprított dió
- ½ csésze apróra vágott aszalt szilva
- 1 csésze zabhely (glutén-mentes, has szükséges)
- 3 evőkanál kókuszreszelék (cukormentes)
- ½ csésze almalé
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (kb 22×22 cm-es) tepsit.
- A banánt, aszalt szilvát és a diót egy aprítógépben szemcsésre pürézzük.
- Hozzáadjuk a fahéjat, a zabpehely ⅔-át és az olajat. Durva állagúra pürézzük.
- Belekeverjük a kókuszreszeléket és a maradék zabhelyhet.
- Adunk hozzá annyi almalevet, hogy egy sűrű tésztát kapjunk, de ne legyen kemény!
- A masszát a kibélelt formába töltjük, egyenletesen elosztva.
- Betesszük a tepsit a sütőbe, kb 25 percig barnára sütjük.
- 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd rácsra kifordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Szeletekre vagy kockákra vágjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu