A következő egzotikus ananász és mangó saláta citromfüves sziruppal tálalva lesz rendkívüli. Az öntet előre elkészíthető, így ideális desszert lehet vendégváró vagy különleges alkalmakra.
Hozzávalók
- Fél ananász
- 1 kisebb mangó
- Fél gránátalma
- 1 maréknyi koriander levél
- 1 maréknyi mentalevél
- Citromfű sziruphoz: 1 szál citromfű aprítva, 5 db Kaffir lime levél, 5 dkg nádcukor, Fél zöldcitrom reszelt héja és kicsavart leve, 1.5 dl víz
Elkészítés
- A sziruphoz szükséges hozzávalókat egy nehéz aljú lábasban felmelegítjük és sűrű sziruppá főzzük. Hűlni hagyjuk.
- A mangót és az ananászt megpucoljuk, a húsukat falat nagyságú darabokra felaprítjuk.
- A gránátalma magjait kikaparjuk.
- A zöldfűszereket felaprítjuk.
- A gyümölcs darabokat elrendezzük egy nagy tányéron, megszórjuk a gránátalma magokkal, majd az aprított zöldfűszerekkel.
- Egy szűrőn keresztül lelocsoljuk a sziruppal. Tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk vanília vagy kókusz fagyival.
- Ideális desszert egy nyári kerti party végén, vagy remekül zár egy téli ünnepi (különösen ázsiai) menüt. Különösen ajánljuk Valentin napra vagy évfordulók ünneplésére.
- A szirup akár már előző nap is elkészíthető – így még intenzívebb lesz az íze. A maradék felhasználható egyéb gyümölcssaláta önteteként.
- A gyümölcsök legyenek érettek.
- Szárított Kaffir lime levél kapható a Kulinárisban.
- Az ananász és mangó saláta egy érdekes és szuper egyszerű ínyencség.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu