Az almás sült csirke egy szuper egyszerű, ugyanakkor fantasztikusan finom étel, különösen alkalmas őszi menükbe. Nem csupán egytálétel, de komoly előkészületekre sincs szükség – ideális családi ebéd! Egy igazi tuti recept..
Hozzávalók
- 1.5 kg csirke vagy csirkecomb
- 1 ek olívaolaj
- 6 közepes krumpli
- 1 tk szárított oregánó
- 3 dl almabor
- 1 ek vörös áfonya szósz
- 3 db alma
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Az egész csirkét 4 részre vágjuk, megmossuk. Ha combokat használunk, azokat megmossuk, megtöröljük.
A krumplikat megpucoljuk, mindegyiket 4 gerezdre felvágjuk. - Az olajat egy tepsiben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csirke és krumpli darabokat. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, megforgatjuk a forró olajban. 15 percig sütjük, miközben meglocsoljuk a szafttal 1-2-szer.
- Az almákat gerezdekre vágjuk, magtalanítjuk.
- A csirkét kivesszük a sütőből, és a felesleges zsiradékot leszűrjük. Leöntjük az almaborral, hozzáadjuk az áfonyaszószt és az alma gerezdeket, elkeverjük.
- 30 percig szép barnára sütjük.
Tippek
- Tálaljuk párolt zöldséggel, salátával vagy csupán savanyúsággal. A keletkezett szafttal öntsük le a köretet vagy a salátát! Egyszerű köretek>>
- Újburgonyát vagy bio burgonyát nem muszáj megpucolni, csupán mossuk és töröljük át!
- Az alma-almabor kombinációt helyettesíthetjük körte-körteborral is!
- Az almás sült csirke ideális családi ebéd vagy vacsora, de akár egy laza, baráti vendégváró főételként is elkészíthetjük!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu