Az alma és a sertéshús egy klasszikus kombináció, így nem csoda, hogy egy hamburgerben is tökéletes harmóniát alkotnak. Az almás hamburger ráadásul paprikát is tartalmaz, így a magyaros ízek kedvelőinek is ízleni fog..
Hozzávalók
- 50 dkg sovány sertés darálthús
- 1 piros alma
- 2 tk csemege paprika
- Só, bors
- Olajspray
- Tálaláshoz: zsemle, kéksajt, coleslaw saláta (ízlés szerint)
Elkészítés
- Az almát nagyon apró kockákra felaprítjuk (nem kell megpucolni) majd egy tálban összegyúrjuk a darálthússal és paprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Négy gombócot formálunk a húsmasszából, ezeket a két tenyerünk között kissé lelapítjuk.
- A grillsütőt előkészítjük, közepes hőfokra melegítjük – vagy egy grillserpenyőt kiolajozunk. A hamburgereket lefújjuk olajjal majd forró serpenyőben (vagy a grill rácson) kb. 10-10 percig mindkét oldalon barnára sütjük.
- Közben a zsemléket kettévágjuk, grill sütőt csíkosra pirítjuk. A kész burgerekkel és a coleslaw salátával megtöltjük a zsemléket, egyből tálaljuk.
Tippek
- Kiadósabb lesz az étel, ha tálalunk mellé sült krumplit.
- Ideális coleslaw saláta az almás káposztasaláta, vagy a zsemléket kenjük meg almaszósszal.
- Ügyeljünk arra, hogy alaposan süssük át a húst – marhahúsból készült hamburgernél nem számít, ha nincs rendesen átsülve (sőt, sokak szerint úgy a tökéletes, sertéshús estében azonban fontos az, hogy a hús ne maradjon pink ( bár sok modern séf szerint ez sem gond, ha biohúst alkalmazunk). Mindenesetre arra is vigyázzunk, hogy ne égjen oda a hamburger!
- Csakis jó minőségű alapanyaggal dolgozzunk – lehetőleg hentessel daráltassuk az általunk kiválasztott zsírmentes húst.
- Természetesen egyéb feltétekkel, köretekkel is tálalhatjuk.
- Az almás hamburger remek parti-étel, ideális nyári kerti partikra. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt ízlik.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu