A Stilton kéksajt és a vörösáfonya lekvár ugyanolyan klasszikus kombináció, mint a Stilton és portói, így nem csoda, hogy ez Stilton sajttal és áfonyával töltött gomba isteni finom. Ideális maradék vörösáfonya mártás felhasználására a karácsonyi ünnepek után. Természetesen el lehet készíteni friss vagy fagyasztott nyers áfonyával is – csupán főzzünk fel egy bögrényit 5 percig kevés narancslével, cukorral és portóival, amíg egy sűrű lekvárszerű szószt kapunk. Hűlni hagyjuk, és máris használható a recepthez. Ropogós salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 nagy portobello gomba
- 4 evőkanál vörösáfonya mártás
- Stilton kéksajt (vagy hasonló, azaz sós)
- 1 evőkanál vörös portói
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra. Enyhén kiolajozunk egy tepsit.
- Tisztára töröljük a gombákat, majd eltávolítjuk a szárakat.
- Az áfonyamártást elkeverjük a portóival.
- Minden gombát megtöltünk 1 evőkanál áfonya mártással, majd sajtot morzsolunk rájuk. Az áfonyát teljesen fedje le a sajt!
- Körülbelül 15 percre a sütőbe tesszük, amíg a gomba megpuhul, és a sajt megolvadt.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek