Ez a miso mázas sült paszternák egy különleges köret. Különösen jól passzol szárnyasok és marhahús mellé (és nem csupán ázsiai jellegű ételekhez!). Előre elkészíthető, és később a sütőben felmelegíthető, így ideális ünnepi menükben, pl karácsonykor, húsvétkor, évfordulókon.
Hozzávalók
- 400 g paszternák
- 1 evőkanál miso paszta
- 1 evőkanál méz
- ½ evőkanál olívaolaj
- 2 tk szezámmag
- 4 szál újhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A paszternákokat meghámozzuk, majd hosszában negyedekre vagy vékony csíkokra vágjuk.
- A misót a mézzel és az olívaolajjal összekeverjük.
- A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a misós keverékhez.
- A paszternákokat bevonjuk a mázzal, majd egy tepsiben elrendezzük őket. Fóliával letakarjuk.
- Előmelegített sütőben, kb 180 fokon, 15 percig sütjük.
- Közben az újhagymát apróra vágjuk. Levesszük a fóliát, hozzáadjuk az újhagymát, és további 15 percig sütjük, amíg a paszternák megpuhul, szép barna és kissé ragacsos lesz.
- Tálalás előtt megszórjuk az aprított zöldfűszerrel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu