A wasabi majonéz egy különleges variáció, nagyon finom szendvicsekben maradék húsok mellé, parti falatok díszítéshez és természetesen ázsiai jellegű ételek kísérőjeként. Elkészítése gyors és egyszerű.
Hozzávalók
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csipet wasabi por
- 2 cm gyömbér
- 2 dl növényi olaj
- Zöldcitrom leve
Elkészítés
- A gyömbért leszereljük mini reszelőn, és egy muszlin darabba tesszük. Kicsavarjuk a levét egy kis tálba.
- A tojássárgáját elkeverjük a sóval és 1 ek zöldcitrom lével, majd folyamatos kevergetés közben cseppenként hozzá adjuk az olajat. Amikor kb a felét hozzáöntöttük, akkor többet is adhatunk hozzá egyszerre.
- Amikor a majonéz összeállt, belekeverjük a wasabi port, gyömbérlevet és a zöldcitromlevet.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint ízesítjük wasabival és zöldcitrom levével.
Tippek:
- Hidegen tálaljuk ázsiai ételek mellé – pl ideális teriyaki csirke mellé.
- Remek mártogatós is lehet, vagy szósz grillezett halak és hideg húsok mellé.
- Felhasználhatjuk salátaöntetekhez is vagy parti falatok díszítéshez.
- A majonézt könnyebb robotgéppel elkészíteni, ha nincs, mini kézi habverő is megteszi. Többet a majonéz készítéséről >>
- Mivel a tojás nyers marad, csakis jó minőségű tojásokat alkalmazzunk (lásd tojás tippek). Ha lehet, hidegen sajtolt olajat használjunk.
- Wasabi por helyett alkalmazhatunk wasabi pasztát is – ezzel legyünk óvatosak, nagyon erős, így többször keverjünk bele kevés mennyiséget.
- A wasabi majonéz recept 4-6 főre elég, de fogyasszuk óvatosan, hiszen nagyon magas a zsírtartalma.
- Kb egy hétig zárt üvegben tárolható a hűtőszekrényben.
Zest.hu