A miso paszta és a fodros kel a „tiszta táplálkozás” (clean eating) két népszerű alapanyaga. Ez a káposztás miso leves valóban nagyon egészséges, ha kiváló minőségű alapanyagokat használunk. Tudatos étkezés keretében jobb elhagyni a hagyományos dashi alaplevest, ami bonito tonhal pehelyből készül. Továbbá az is fontos, hogy természetes módon erjesztett a miso pasztát alkalmazzunk, ami barna rizzsel kevert, nem árpával. A tofu is legyen natúr és természetes módon fermentált, a szójaszósz dettó.
Hozzávalók
- 5 dl dashi vagy bio zöldség alapleves
- 1 evőkanál fehér vagy barna miso paszta
- 10 dkg kemény tofu
- 1 csésze apróra vágott fodros kel
- 2 tk Kikkoman szójaszósz
- 1 tk mirin
- 1 tk szezámmag
- 1 szál újhagyma
Elkészítés
- A tofut kis kockákra vágjuk, az újhagymát felaprítjuk.
- Egy lábasban felforrósítjuk az alaplevest a káposztával. Egy-két percig főzzük.
- A miso pasztát egy kis tálban csomómentre keverjük egy merőkanálnyi forró alaplevessel.
- A keveréket a lábasba öntjük, elkeverjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Hozzáadjuk a tofut, szójaszószt, mirint és az újhagyma szeletet. Lefedjük, és néhány másodpercig pihentetjük.
- Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek