Ez a tésztasaláta sült zöldségekkel melegen és hidegen is fogyasztható – így ideális vega főétel, de kirándulásokra, piknikre, ebédre is becsomagolhatjuk. Továbbá remek saláta lehet egy büféasztalon bulikon, kerti partikon, összejöveteleken. Ezt a recept elkészíthető maradék sült/grillezett zöldségekkel is.
Hozzávalók
- 20 dkg tészta (spagetti, penne, glutén-mentes stb)
- 1 fej hagyma
- 1 kisebb padlizsán
- 1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
- ½ teáskanál chili pehely (elhagyható)
- 1 marék koktélparadicsom, félbevágva
- 3 gerezd fokhagyma
- Bazsalikom levelek
- Balzsamecet
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A hagymát (héjjal) és a paprikát negyedeljük, a padlizsánt felszeleteljük.
- Ezeket egy tepsibe tesszük, beletesszük a fokhagymagerezdeket (héjjal), ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk kb 2 evőkanál olajjal. A zöldségeket jól összeforgatjuk, majd a sütőben szép barnára és puhára sütjük – kb 25 percig.
- Közben kifőzzük a tésztát a csomagolási utasításokat követve, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
- A zöldségeket kivesszük a sütőből, kicsit hűlni hagyjuk a tepsiben.
- A paprika és hagyma héját eltávolítjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük.
- A fokhagyma húsát kinyomjuk a héjából.
- A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, fokhagyma péppel és a sütés során keletkezett mártással. Adunk hozzá néhány csepp balzsamecetet, chili pelyhet és néhány apróra vágott bazsalikomlevelet. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Ha melegen tálaljuk, adhatunk hozzá reszelt parmezán sajtot is.
Kapcsolatos receptek
- Tésztasaláták
- Egyszerű tészta receptek
- Padlizsán receptek
- Grillezett paprika receptek
- Vegán receptek
Zest.hu