Pácolt olívát minden deliben lehet kapni, de jóval olcsóbban elkészíthetjük házilag. Ezek a vegán zöldfűszeres olívabogyók vegyes olajbogyókkal készülnek, amiket citrommal és fűszerekkel egészítünk ki. 5 perc alatt összedobható. Ideális italozás kisérőjeként vagy egy tapas menüben.
Hozzávalók
- 1 csésze magozott zöld olajbogyó (sósvízben eltett)
- 1 csésze magozott fekete olajbogyó (sósvízben eltett)
- 3 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 teáskanál szárított oregánó
- ½ citrom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
- Só bors
Elkészítés
- Az olívákat lecsepegtetjük és egy nagy keverőtál szórjuk.
- A citromot 1 cm vastag karikákra, majd kis gerezdekre szeleteljük és az olajbogyókhoz adjuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, ecetet, olívaolajat és az oregánót.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük.
- Lehetőség szerint pár órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pácoljuk.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint beállítjuk a fűszerezést, olajat vagy az ecetet.
- Tálalás előtt 10 perccel belekeverjük az apróra vágott kaprot.
- Hűtőszekrényben tároljuk
Kapcsolatos receptek
Zest.hu