Ez a burgonya és karfiol curry ideális vegetáriánusok vagy vegánok számára, de tálálható köretként is grillezett húsok, halak mellé. Könnyen elkészíthető, finom, egészséges és laktató is. Basmati rizzsel vagy naan kenyérrel és némi chutney-val/raitával tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál növényi olaj (vagy ghí)
- 1fej vöröshagyma
- ½ evőkanál curry por
- 1 zöld chili
- 1,5 evőkanál őrölt mandula
- 35 dkg burgonya
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 konzerv aprított paradicsom (400 ml)
- ½ teáskanál garam masala fűszerpor
- ½ fej nagy karfiol vagy 1 kisebb
- 1 marék kesudió
- 1 marék korianderlevél
Elkészítés
- Meghámozzuk majd felszeleteljük a hagymát. A chilit kimagozzuk, majd apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A sárgarépát 2 cm-es karikákra vágjuk. A karfiolt kis rózsáira szaggatjuk. A korianderleveleket felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben az olaj felében a hagymát puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a curryport, chilit és az őrölt mandulát, majd 2 percig keverjük.
- Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük a paradicsomszósszal és annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 25 percig főzzük.
- A maradék olajat egy másik serpenyőben felhevítjük. Hozzáadjuk a garam masala port, a karfiolt és a kesudiót, majd 5 percig pirítjuk. Ezt hozzáadjuk a curryhez.
- Néhány percig főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a koriandert, és elzárjuk a tűzhelyt.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu