A ragadós, mázas, BBQ csirkeszárnyak világszerte népszerűek, különösen bulikon, összejöveteleken és rendezvényeken. Ez a gránátalmás csirkeszárny recept egy különleges változat, ideális szilveszterre vagy a kínai újév ünneplésére. Nem csupán szuper finomak és mutatósak egy büféasztalon, de nagyon egyszerűen elkészíthetők! Akik a csípős ízeket kedvelik, a páchoz nyugodtan adjanak pár csipet szárított chilipelyhet vagy szecsuáni borsot.
Hozzávalók
- Körülbelül 20 db csirkeszárny
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál gránátalma melasz
- 1 tk HP barna szósz (vagy sötét szójaszósz)
- 1 tk reszelt fokhagyma
- 1 tk reszelt gyömbér
- 2 tk reszelt hagyma
- Só, bors
- Díszítés: Aprított korianderlevél és gránátalma mag
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat megsózzuk – ha szójaszószt alkalmazunk a recepthez, akkor nem szükséges.
- A hozzávalókat egy kis tálban elkeverjük, majd a csirkeszárnyakat ezzel bemasszírozzuk. Legalább 15 percig pácoljuk – ha az időnk engedi, akkor két óra pácolás az optimális.
- A sütőt bekapcsoljuk és 180 C fokra felmelegítjük.
- A pácolt csirkeszárnyakat egy tepsibe helyezzük, és körülbelül 20-25 percig aranybarnára sütjük (egyszer megfordítjuk őket sütés közben).
- Közvetlenül tálalás előtt őrölt borssal fűszerezzük, majd gránátalma magokkal, illetve korianderlevéllel díszítjük.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu