A karácsonyi sültek mellől nem hiányozhat valami különleges köret, mint pl ez a juharszirupos sárgarépa és paszternák gesztenyével, amit párhuzamosan lehet sütni a főétellel a sütő alsó polcán. Nagyon jól passzol a pulykasülthez, de libasült, csirke, kacsa és vadételek kisérője is lehet. Vegán vagy vegetáriánus étrendet követők a sült zöldségeket, falatnyi darabokra vágva, elkeverhetik kuszkusszal vagy párolt rizzsel és egy maréknyi rukkolalevéllel!
Hozzávalók
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg paszternák
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál juharszirup
- Fél narancs héja és leve
- ½ teáskanál őrölt fahéj vagy gyömbér
- ½ csésze apróra vágott sült vagy főtt gesztenye
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A zöldségeket meghámozzuk, majd hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsibe szórjuk őket, leöntjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 15 percig puhára sütjük.
- Közben összekeverjük a juharszirupot, a fahéjat/gyömbért és a narancs reszelt héját és levét.
- Kiveszük a tepsit a sütőből, a zöldségekre szórjuk a gesztenyét, majd elkeverjük a mázzal.
- 10-15 percig sütjük, amíg a zöldségek karamellizálódtak.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu