Ez a gesztenyés sült sárgarépa nem csupán finom, de fantasztikusan mutat a karácsonyi ünnepi asztalon! Pulyka, liba, kacsa és sertés húsok mellé passzol leginkább. Bébi sárgarépa helyett normál is jó, hosszú csíkokra vágva. A sült hússal egyszerre süthető a sütőben, így nagyon egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók
- 25 dkg bébi sárgarépa
- ½ evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olvasztott vaj vagy tejmentes margarin
- 1 teáskanál dijoni mustár
- ½ evőkanál kakukkfű
- 10 dkg sült gesztenye, félbevágva
Elkészítés
- A sárgarépákat megtisztítjuk és félbevágjuk.
- A mustárt, kakukkfüvet, olajat és margarint egy kis edényben összekeverjük, hozzáadjuk a sárgarépákat és jól bedörzsöljük őket.
- A sárgarépákat egy tepsiben elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, majd az előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük. Hozzáadjuk a gesztenyét, átkeverjük, és további 10 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu